Lösningar

Rexel Building Automation

För att klara en omställning till förnybara system och ökad energieffektivisering för att minska vårt globala klimatavtryck behöver byggnader göras mer ”smarta”. Vi behöver ta kontroll över energiförbrukningen för till exempel belysning och klimatanläggningar så att de inte går på ”tomgång” när ingen är där. Det är kostsamt för alla – inte minst för vår miljö.

Vi är experter på teknik som gör fastigheter smartare. Genom att styra olika funktioner i en fastighet påverkas energi- och underhållskostnader och också komforten. Vi arbetar i huvudsak med KNX som är standard för hem- och fastighetsautomation i hela Europa. Det är enkelt att installera, mycket funktionellt och det finns massor av produkter från en mängd olika leverantörer. Självklart passar KNX också i privata hem där snygga knappar, komfortfunktioner och andra smarta funktioner som till exempel ”släck allt” kan installeras. Styrning kan också hanteras via smarta telefoner eller läsplattor.

Rexel har lång erfarenhet av att ta fram flexibla lösningar för optimal styrning och energieffektivitet. Vi arrangerar utbildningar och seminarier inom KNX och hjälper gärna dig som kund att sälja in lösningar hos dina kunder.

Referensprojekt
Vi har hjälpt kunder med olika projekt som allt från privata villor till stora kontorsprojekt. Med vår kompetens väljer vi produkter från våra olika leverantörer utifrån kundens önskemål för att få en så effektiv anläggning som möjligt. Målsättningen är att fokusera på energieffektivisering och öka komforten och användarvänligheten. Du kan läsa mer om våra referensprojekt här

Mer information
Här kan du läsa mer eller ladda hem vår broschyr om hem & fastighetsautomation. På Selga Academy och Storelskolan har vi utbildningar där du får kunskap om KNX och dess möjligheter.

Smarta hus – mer komfort, mindre energi (PDF)

Utbildning

Selga Academy >>

Storelskolan>>

Kontakta oss
Vi är marknadsledande inom dessa områden och tillsammans kan vi hjälpa dig i ditt projekt oavsett vem du är. Till vårt produktutbud har vi också olika tjänster som t.ex. finansiering av din investering för att få ett smartare hus. Vi har en central avdelning som heter Teknisk Försäljning som supportar kunder och våra filialer inom Selga och Storel med olika typer av projekt.

Vill du komma i kontakt med oss på Teknisk Försäljning så klickar du här.