Press

Pressreleaser

 

2018-09-20  Rexels obemannade butiker nominerade för digitalt teknikpris
Tillsammans med företag som Trafikverket, Nobina och Nasdaq/SEB är Rexel en av fem finalister till priset ”Årets digitala projekt 2018”, som arrangeras varje år av CIO Sweden, IDG.
Ladda ner Pressrelease (Word)

2018-06-05  Investering i 121 laddstolpar gör Falu Kommun till ett föredöme
Under augusti-september levererar Rexel (Storel) 121 st laddstolpar från GARO till Falu Kommun. Stolparna installeras för laddning av kommunens elfordon vid kommunala fastigheter som äldreboende, skolor, fritidshem, hemtjänstens kontor etc.
Ladda ner Pressrelease (Word)

2018-05-30  Rexel anställer ny Produkt- och Inköpsdirektör
Johan Skoog tillträdde den 16 maj som Produkt- och inköpsdirektör hos Rexel Sverige AB. Johan kommer närmast från Ahlsell och en tjänst som inköpschef.
Ladda ner Pressrelease (Word)

2018-02-16  Rexel Group 2017 – Full year results
Fortsatt acceleration inom samma dags-försäljning i Q4 2017, upp 5.4%. Förbättrad driftsverksamhet under Q4, där investeringar har skett i USA.
Ladda ner Pressrelease (PDF)

2018-02-02  ELKO tar hem Rexels leverantörspris ”Årets leverantör 2017”
ELKO fick välförtjänt uppmärksamhet under Rexels årliga leverantörsträff torsdagen den 1 februari och hyllades för ett målmedvetet och engagerat arbete under året som gått. Utmärkelsen går till den leverantör som under det gångna året bidragit mest till Rexels strategiska prioriteringar.

Ladda ner pressrelease (Word)

2018-01-08 Nu öppnar vi två nya butiker – Storel i Karlskrona och Selga i Mariestad
Den 8 januari öppnas Storels nya butik i Karlskrona och den 15 januari slår vi upp dörrarna till Storels nya butik i Mariestad. Båda butikerna är tillgängliga dygnet runt för kunder med ”egen nyckel” vilket gör att vi kan ge ännu bättre service.

 Ladda ner pressrelease (PDF)

2018-01-08  I januari kan kunder handla i både Selgas och Storels butiker med ett  och samma kundnummer
Från den 8 januari 2018 gör vi det betydligt enklare att handla elmaterial hos oss när alla Selgas och Storels kunder får möjlighet att handla i vilken som helst av alla våra 60 butiker i hela landet, med ett och samma kundnummer.

 Ladda ner pressrelease (PDF)

2018-01-05  Pressmeddelande från Rexel Paris / Försäljning av verksamhet i sju länder.
Den 20 december aviserade Rexel försäljning av verksamheter i sju länder till ett företag som heter AIAC, vilket betyder att vi nu har verksamhet i 25 länder.
Ladda ner presserelease (PDF)

 

2017-12-08  Selga i Göteborg  – nyöppnat i fina lokaler med dygnet-runt-öppet.
Den här veckan flyttade Selga Göteborg till nya fina lokaler på Göteborgsvägen 100. Med bra läge mellan E6 och Göteborgsvägen har Selga nu en riktigt stor och ljus butik. Butiken är, utöver ordinarie öppettider, även tillgänglig dygnet runt för kunder med ”egen nyckel” vilket gör att vi kan ge ännu bättre service.
Ladda ner pressrelease (Word) 

2017-11-08  Anne Holopainen – ny lagerchef på Rexels logistikcenter i Göta.
Rexel välkomnar Anne som ny lagerchef för Rexels logistikcenter i Göta.
Ladda ner pressrelease (Word)

2017-11-02  Rexel har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med SolTech Energy för distribution av SolTech ShingEl i Sverige.
Samarbetet är exklusivt vad gäller elgrossister och målet är att successivt expandera till Rexels andra 18 länder. Vi kommer löpande ta in SolTechs produkter i vårt lager och distribuera direkt till våra kunder samt till våra Storel- och Selga-butiker. Initialt fokuserar vi på SolTech ShingEl som är en helt byggnadsintegrerad solcell som fungerar som en takpanna.
Se Rexels pressrelease. Du kan även se resultat av SolTechs pressrelease här.