Tjänster

Finansiering

Rexel Finansservice – ovanligt bra möjligheter

Här kan du ladda ner och läsa mer om alla våra finansieringstjänster: Rexel Finansservice – ovanligt bra möjligheter.

Vi på Rexel erbjuder dig som kund ett flertal olika finanstjänster som riktar sig till både dig och dina kunder. Vi har välkända samarbetspartners som kan hjälpa dig till fler och smartare affärer. Nedan kan du läsa mer om dessa samarbetspartners och de möjligheter detta kan ge dig som Rexelkund.

Kreditservice
Vill du fokusera på din kärnverksamhet?

Då är detta tjänsten för dig. Intrum kan hjälpa dig att få betalt i tid och stärka din likviditet så att du fortsatt kan expandera. Om du har en kund som önskar längre betalningsvillkor kan detta bli tufft för likviditeten. Intrum kan då köpa denna faktura – du får betalt inom några dagar och din kund får dagarna de önskat. Minskar kreditrisken samt stärker din likviditet. Du väljer vilken eller vilka fakturor du önskar sälja.

Vill du endast ha hjälp med fakturahanteringen kan Intrum hjälpa dig med detta. Med sina rutiner och erfarenhet får du betalt snabbare medan du kan fokusera på kärnverksamheten. Fakturorna sänds i neutrala kuvert med er som tydlig avsändare.

Har du hamnat i en tråkig situation där kunden inte betalar? Intrum kan hjälpa till även här. Deras kända varumärke bidrar till att din fordran prioriteras.

Läs mer i foldern ”Rexel Finansservice” som du hittar överst på sidan, eller skicka ett mail till finanstjanster@rexel.se

Delbetalning för företag
Om du vill ligga steget före dina konkurrenter, ha möjlighet att få in fler affärer och få en bättre likviditet är detta en tjänst för dig.

Vår samarbetspartner De Lage Landen erbjuder din kund eller dig som vår kund finansiering vid investeringar. Genom denna tjänst kan du få igenom icke budgeterade affärer och har möjlighet att expandera utan att binda upp ditt kapital i denna investering.

Har du kunder som till exempel ska byta belysning i föreningens garage, installera solenergi på en lada eller vill investera i laddstolpar till sitt bolag är detta verktyget som kan generera fler affärer. Denna tjänst kan även hjälpa dig som vår kund när du vill investera i en dyrare produkt som exempelvis en fibersvets.

Istället för att lägga pengar på att hyra eller binda upp kapital i din investering kan du finansiera ditt inköp. Finansieringen gäller både produkt och installation med en återbetalningstid på upp till 60 månader. Det bästa av allt är att det inte kostar dig något att erbjuda denna tjänst.

Läs mer i foldern ”Rexel Finansservice” som du hittar överst på sidan, eller skicka ett mail till finanstjanster@rexel.se.

För exempel, ladda ner pdf-filer nedan:
Finansiering solceller för företag – exempel
Finansiering laddstation för publik laddning – exempel
Finansiering parkeringsgarage BRF- exempel

Delbetalning för konsument
Arbetar du mot konsumenter?

Med de nya amorteringskraven blir det tuffare att låna på huset vilket kan göra att ett investeringsbeslut blir svårare för husägaren. Vår samarbetspartner Ecster kan hjälpa till så att dessa affärer fortfarande kan bli av. Vill din kund investera i till exempel solceller, byta beslysning i sitt hem eller installera ett larm kan detta finansieras via Ecster med en avbetalningstid på upp till 120 månader.

Det bästa av allt är att det inte kostar dig något att erbjuda denna tjänst.

Läs mer i foldern ”Rexel Finansservice” som du hittar överst på sidan, eller skicka ett mail till finanstjanster@rexel.se

För exempel, ladda ner pdf-filer nedan:
Finansiering solceller för bostad – exempel
Finansiering laddbox för hemmaladdning – exempel

Mobilgirot
Vill du kunna ge dina kunder möjlighet att välja hur de vill betala?

Med Mobilgirot har du möjlighet att ta betat via kort, Swish, banköverföring, delbetalning eller faktura. Denna tjänst gör det möjligt att få betalt inom 58 sekunder och minska dina kreditrisker. Den fungerar med ditt vanliga faktureringsprogram och du får dagligen rapporter på de transaktioner som skett. Det enda din kund behöver är en mobiltelefon. En länk kommer till kunden som får välja hur betalning ska ske.

Tjänsten hanterar även ROT och RUT i en mycket enklare process än du troligen är van vid. Det kostar inget att signa upp sig för tjänsten – man betalar per transaktion när den används.

Läs mer i foldern ”Rexel Finansservice” som du hittar överst på sidan, eller skicka ett mail till finanstjanster@rexel.se

Moderna Garanti – projektgaranti
Arbetar du mot större entreprenader?

Då har du troligen fått frågan om en garanti för att få vara med i en upphandling. Garantier via banken kan ta lång tid att få beviljade och ofta med krav på säkerhet. Moderna Garanti kan erbjuda dig som vår kund detta med ett svar inom 24 timmar och oftast utan krav på säkerhet. När du beviljats en garanti kan du lätt hantera nya ansökningar online.

Läs mer i foldern ”Rexel Finansservice” som du hittar överst på sidan, eller skicka ett mail till finanstjanster@rexel.se

Toborrow – investeringsfinansiering
Är du i behov av ett lån för expansion men banken säger nej?

Då kan Toborrow vara en möjlighet för dig. Toborrow är en låneplattform där företag som önskar låna möter företag och privatpersoner som vill låna ut pengar.

Läs mer i foldern ”Rexel Finansservice” som du hittar överst på sidan, eller skicka ett mail till finanstjanster@rexel.se