Tjänster

Finansiering

Rexel Finansservice – ovanligt bra möjligheter

Läs mer Rexel Finansservice – ovanligt bra möjligheter.

Rexel, Storel och Selga erbjuder flera olika finansieringstjänster som vänder sig till olika kundsegment med olika erbjudanden.
Med bra valmöjligheter i finansieringen är vi med och driver försäljningen och utvecklingen framåt för våra kunder.

Våra tjänster omfattar olika former av delbetalning för företag och konsumenter, moderna betalverktyg, kreditservice, projekt-/entreprenadgarantier och investeringsfinansiering. Vi samarbetar med välkända aktörer som tillsammans med oss kan erbjuda förmånliga erbjudanden till våra kunder och våra kunders kunder.

Välkommen att utforska vår palett av service, tjänster och produkter som ger ovanligt bra möjligheter i finansieringen. Mer information hittar du i vår nedladdningsbara pdf, överst på sidan.

 

Kreditservice
Kreditservicepaketet hjälper våra kunder att få betalt snabbare och frigör tid att tjäna mer pengar! Det här är ett samarbete med Intrum Justitia där kunden väljer en, två eller tre delar i paketet.

Fakturaköp innebär att kunder erbjuds att sälja sin faktura för att förbättra sin likviditet snabbare, minska risker och förbättra lönsamheten.

Fakturaservice innebär att vår partner hanterar hela fakturahanteringen för våra kunder. Allt från faktura till påminnelse och inkasso, vilket minskar administrationskostnaderna för våra kunder.

Det kostar tid och pengar att kräva in uteblivna betalningar. Med vår Inkassotjänst undviker du kundkonflikter och säkerställer betalningar.

Mer information hittar du i vår nedladdningsbara pdf ”Rexel Finansservice” som du hittar överst på sidan.

 

Delbetalning för företag
Tillsammans med våra installatörer kan vi erbjuda slutkunder att delbetala sin investering för systemlösningar inom belysning, solenergi, fastighetsautomation, larm/säkerhetsinstallationer och motorer/frekvensomriktare. Finansiering gäller både produkter och installation och om man vill, även momsen.

När du som installatör står i begrepp att investera i lite dyrare produkter som till exempel fibersvetsar, datanätsinstrument eller andra mätinstrument kan du delbetala dessa genom oss.

Vi samarbetar med DLL som är vår partner inom affärsområdet Green Technology. DLL är att helägt dotterbolag till Radobank Group.

Mer information hittar du i vår nedladdningsbara pdf ”Rexel Finansservice” som du hittar överst på sidan.

 

Delbetalning för konsument
Ecster är vår samarbetspartner när det gäller lån till privatpersoner. Ecster ägs av Handelsbanken och erbjuder olika lösningar för finansiering till privatpersoner. Vi kan erbjuda privatperson som vill investera i en solcellsanläggning, laddsystem för elbil, ett smart hem med KNX eller ett kamerasystem/trygghetslösning delbetalning. Kunden ansöker om ett lånelöfte via oss och får besked direkt, och med lånelöftet beviljat, behövs ingen ytterligare kreditprövning. Lånelöftet gäller i en månad.
Kunden väljer själv att ha en fast månadskostnad eller om kunden hellre vill betala av lite mer i början och mindre per månad i takt med att lånet betalas av. Läs mer i foldern ”Rexel Finansservice” som du hittar överst på sidan, eller skicka ett mail till finanstjanster@rexel.se

 

Mobilgirot
En helt ny betallösning för service- och hantverksföretag som vi erbjuder våra kunder.

Med MobilGirot ersätter du andra giron med en snabb, flexibel och säker betallösning. Du får snabbare betalt och du låter kunden själv välja betalmetod. Lösningen fungerar oavsett vilket faktureringssystem du har. MobilGirot är det moderna och självklara digitala valet!

Med MobilGirot effektiviserar du ditt företags betalflöden på ett modernt sätt. Enkelt förklarat ger MobilGirot möjligheten att låta dina kunder betala sina fakturor med kort, Swish eller på valfritt sätt utan att företaget behöver inneha kortterminaler eller andra kassasystem. Betallösningen ger dig också möjlighet att sänka dina kreditrisker.
MobilGirot kortar m.a.o. ledtiderna från faktura till betalning.

Du kan även skicka elektroniska följesedlar, hantera ROT och RUT direkt mot Skatteverket samt lagra kunduppgifter i molnet.

Läs mer i foldern ”Rexel Finansservice” som du hittar överst på sidan.

Filmer kring den digitala betalningslösningen 


Mobilgirot – den digitala betaltjänsten.


Ta betalt med mobilen i Mobilgirot.


Skicka faktura via Mobilgirot.


Skicka ROT-betalning med Mobilgirot.

 

Moderna Garanti – projektgaranti
Tillsammans med Moderna Garanti erbjuds våra kunder projektgarantier. Moderna Garanti är specialiserade på garantier och kreditförsäkring och medlemmar i den internationella organisationen för kredit- och garantiförsäkringsföretag, The International Credit Insurance & Surety Association (ICISA). Moderna är återförsäkrade hos några av världens största återförsäkringsbolag: Munich Re och Hannover Re och ingår i den Danska koncernen Tryg Forsikring A/S.

Moderna Garanti erbjuder en garantiförsäkring genom borgen. Försäkringen utfärdas som en borgensförbindelse där Moderna Garanti åtar sig att utge ekonomisk ersättning om försäkringstagaren (entreprenören) inte fullgör sitt åttagande. Detta motsvarar bankernas produkt bankgaranti. vi kallar vår produkt försäkringsgaranti.

Via oss tecknas ett förmånligt avtal för Modernas tjänster av försäkringsavtal. Du får tillgång till en onlineportal för enkel administration där du beställer garnatier och tar ut garantibrev elektroniskt med en leveranstid på 1-24 timmar. Du får också fullständig överblick av garantiportfölj, avtal samt fakturor. Mer information hittar du i vår nedladdningsbara pdf, överst på sidan.

 

Toborrow – investeringsfinansiering
Vi erbjuder våra kunder, att via oss, underlätta investeringar i den egna verksamheten, där vi lämnar banken utanför!

Fyra av fem jobb i Sverige skapas av småföretag. Men finansiering är en utmaning och håller tillbaka tillväxten i Sverige. Därför startades Toborrow, Sveriges första digitala marknadsplats för företagslån. Man är ett alternativ till bankerna och erbjuder en snabb, enkel och flexibel låneprocess som är helt digital. Pengarna lånas ut av privatpersoner och företag, helt utan traditionella mellanhänder. Det ger en ny lånemarknad med engagerade långivare som ger fler företag chansen att växa.

Internationellt växer marknaden mycket snabbt. Där kallas det Marketplace Lending. Toborrow är registrerat hos Finansinspektionen och delägs av NFT.

Kontakta oss när du är intresserad av ett investeringslån på finanstjanster@rexel.se. Eller, läs vidare i foldern ”Rexel Finansservice”, som du hittar överst på sidan.