Information

Bli en mer energieffektiv fastighetsägare

Hitta fastighetens energitjuvar och spara både pengar och miljö. Det kan Rexel, som är en av landets största elgrossister intyga. Belysning, elbilsladdning och solceller är tre områden där företaget ligger i täten och där fastighetsägare kan göra en bra energiaffär.

Det finns en mängd råd och sätt att minska energianvändningen i en fastighet. En av de mest effektiva, enligt Håkan Pettersson, försäljningschef inom belysning på Rexel, är att göra en så kallad belysningsinventering.

– Efter dialog med fastighetsägaren och brukarna tar vi fram ett förslag. Det handlar ofta om hyresgäster och hur de upplever miljön, om det är ett kontor har man kanske genomfört undersökningar om hur de anställda mår på arbetsplatsen. Om det är lite eller för mycket ljus eller kanske fel sorts ljus. Då kan vi åtgärda det, så att det uppfyller kriterierna.

 

Rexel finns representerade i hela Sverige med försäljning via elgrossistkedjorna Selga, Storel och Moel. Vi har närmare 830 anställda i Sverige och en omsättning på ca 5,6 miljarder SEK (2019).